Irresistible: Why We Can't Stop Eating
Regardez ce mardi 29 juillet sur CANVAS à 20:10 le programme "Irresistible: Why We Can't Stop Eating" produit en Angleterre en 2024. D'une durée de 90 min ce programme est adapté à tous publics.
Waarom is ultrabewerkt voedsel zo onweerstaanbaar, en hoe is het onze eetcultuur gaan domineren? In deze documentaire praten voormalige insiders uit de voedingsindustrie openhartig over de manier waarop populaire etenswaren zijn gemaakt om onweerstaanbaar te zijn. Voedingsbedrijven gaan heel ver om ervoor te zorgen dat hun producten de consument aanspreken - van het gebruik van hersenscans om de smaak van ijs te beoordelen tot het zorgvuldig ontwikkelen van het geluid van een crunch. Ultrabewerkte voedingsmiddelen zijn hyperlekker en superhandig, hebben een lange houdbaarheid en zijn extreem goedkoop. Maar er is steeds meer bewijs dat deze producten in verband te brengen zijn met onze slechtere gezondheid.
Publicité
Publicité